10 Romkinja steklo zanimanje za pomoćne kuharice


Dana 09. rujna 2011. godine u Centru za savjetovanje, podršku i informiranje CASI “Romani” 10 Romkinja primilo je Uvjerenje o stečenom zanimanju za pomoćne kuharice.
Na osposobljavanje za pomoćne kuharice  u sklopu projekta “Bolja perspektiva žena Romkinja na tržištu rada” bilo je uključeno 10 nezaposlenih žena Romkinja i sve su  uspješno završile.
Osposobljavanje za pomoćne kuharice u trajanju od 356 sati provodilo je Pučko otvoreno učilište Zagreb, a uključivalo je teoretsku i praktičnu nastavu, koju su polaznice obavljale u zagrebačkim hotelima.
Novostečene pomoćne kuharice izrazile su posebno zadovoljstvo što su se imale  prilike uključiti u obrazovanje. Posebno su istaknule kako im je bilo izuzetno ugodno na stručnoj praksi te da su uz nova znanja stekle i bogato iskustvo. Jedna polaznica, odmah  po završetku tečaja uspjela se zaposliti, a ostale u suradnji s trenerima za zapošljavanje aktivno traže posao.
Na dodjeli je prisustvovala pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Zagreb, predstavnici obrazovne institucije Pučko otvoreno učilište Zagreb, predstavnice partnera na projektu Grada Zagreba te udruge CESI i predstavnica suradnika na projektu  Berufsförderunginstituta Austria te trenerice za zapošljavanje i savjetnici za zapošljavanje/supervizori uključeni u projekt. 
Program Europske unije za Hrvatsku - IPA Komponenta IV - Razvoj ljudskih potencijala – Grant shema: "Žene na tržištu rada" - Projekt: "Bolja perspektiva žena Romkinja na tržištu rada"
Ova stranica izrađena je uz pomoć Europske unije.
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Zagreb i njenih projektnih partnera
i ni na koji način ne odražava gledišta Europske unije.