Radionica o radnim i socijalnim pravima


Centar CASI ROMANI nastavio je s praksom održavanja specijaliziranih radionica s ciljem pružanja još kvalitetnije usluge informiranja svojih korisnika.
U suradnji udruge CESI  (Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje)  i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje organizirana je 21.prosinca 2011. radionica na temu radnih i socijalnih prava. Radionicu je vodila odvjetnica Silvija Marasović Bajuk iz odvjetničkog društva Vedriš i partneri s kojim udruga CESI poslovno surađuje. Zanimljiva tema radionice privukla je novo prijavljene nezaposlene žene koje su se informirale o svojim pravima i mogućnostima tijekom i nakon prestanka radnog odnosa. Kroz radionicu nezaposlene žene su dobile  odgovore na konkretna pitanja vezana za kršenje radnih prava tijekom radnog odnosa i upute kako postupiti u ostvarivanju preostalih prava.
Na radionici se raspravljalo o konkretnim situacijama kršenja radnih prava, važnosti sadržaja ugovora o radu, prijavama na mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Bilo je mnogo pitanja prisutnih polaznica radionice, razgovaralo se i o sudskoj praksi u slučajevima koji se odnose na radno pravo.
Radionica je polučila veliki interes i uspjeh pa se pojavila potreba za održavanjem iste.
 
Program Europske unije za Hrvatsku - IPA Komponenta IV - Razvoj ljudskih potencijala – Grant shema: "Žene na tržištu rada" - Projekt: "Bolja perspektiva žena Romkinja na tržištu rada"
Ova stranica izrađena je uz pomoć Europske unije.
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Zagreb i njenih projektnih partnera
i ni na koji način ne odražava gledišta Europske unije.